Szerda, 2019-10-23, 4:38 PM
AC Milan
 
Főoldal

AC Milan himna

Kérdések
Ki nyeri az Európa-Ligát
Összes válasz: 15

Statisztika

I. kerület:Centro Storico
II.kerület:Stazione Centrale, Gorla, Turro, Precotto, Greco, Crescenzago
III.kerület:Porta Venezia, Città Studi, Lambrate
IV. kerület:Porta Vittoria, Porta Romana, Forlanini, Monlué, Rogoredo
V. kerület:Porta Ticinese, Porta Lodovica, Vigentino, Chiaravalle, Gratosoglio
VI. kerület:Barona, Giambellino, Lorenteggio, Porta Genova
VII. kerület:Porta Vercellina, Baggio, San Siro, Forze Armate
VIII. kerület:Porta Volta, Fiera, Gallaratese, Quarto Oggiaro
IX. kerület:Affori, Porta Nuova, Niguarda, Bovisa, Fulvio Testi

Látnivalók 

A Piazza del Duomo és környéke:

Piazza del Duomo vagy Dóm tér Milánó szíve és egyben geometriai középpontja, melyet a dóm hatalmas tömege ural. A korábbi évszázadokban a dómot szegényes épületek sokasága vette körül, hiszen a város korábbi központja a mindössze száz méterrel távolabb fekvő Piazza dei Mercanti volt. Vincenzo Seregni már a 16. században át akarta alakítani a teret, azaz le akarta bontatni a szegényes lakóházakat és pompás palotákat akart helyettük építtetni. Terve azonban nem valósult meg, akárcsak Napóleon terve sem, aki 1807-ben ambiciózus tervek alapján szintén újra akarta rendezni Milánó központját. A teret végül18621878 között építették át Giuseppe Mengoni építész díjnyertes pályázata alapján. A villamosokat 1929-ben eltérítették a térről, így az elnyerte mai, végleges formáját. A tér legfőbb látnivalói:

                                                                                                                                             A dóm főhomlokzata

A Piazza della Scala és környéke :

Piazza della Scala nevét az itt álló világhírű operaház, a Teatro alla Scala után kapta. A teret a Galleria Vittorio Emmanuele II passzázs köti össze a Piazza del Duomóval. A teret Leonardo da Vinci szobra díszíti. A térről keleti irányban induló Via Case Rotte vezet a kis Piazza San Fedelére, majd innen a Via Omenoni vezet tovább a Piazza Belgioiosóra. A tér legfőbb látnivalói:
Teatro alla Scala

A dómtól nyugatra:

A dómtól nyugatra található Milánó egyik legrégebbi tere, a Piazza dei Mercanti, amely mindmáig megőrizte évszázadokkal ezelőtti jellegét. A térről a Via Mercanti vezet a Castello Sforzesco irányába. Főbb látnivalók a környéken:

  Piazza dei Mercanti

  A dómtól keletre:

  A dómtól keletre fekvő negyed központjai a hangulatos Piazza Fontana, Piazza San Stefano és Piazza San Nazaro in Brolo terek. A kis utcák által tagolt környék főbb látnivalói:
  Santo Stefano Maggiore

  A dómtól délre:

  A Piazza del Duomótól délre a város egyik modern negyede alakult ki, melynek központjai aPiazza Diaz és a Piazza Missori. Fő közlekedési tengelye a dómtól induló Via Torino. A negyed főbb látnivalói: 
  San Satiro-bazilika

  A Sant’Ambrogio-bazilika és környéke:

  A San Ambrogio-bazilika az azonos nevű tér meghatározó épületegyüttese. Egyes feltevések szerint ezen a téren állt az egykori császári palota, ahonnan Nagy Konstantin kihirdette a vallások közötti békét szavatoló milánói ediktumot. A téren, a templom főhomlokzata előtt áll egy korinthoszi oszlop, a Colonna del Diavolo (Ördög oszlopa), mely nevét onnan kapta, hogy a legendák szerint az ördög, mivel nem sikerült megkísértenie Szent Ambrust, haragjában szarvaival két mélyedést vágott bele. Ezen városrész fő közlekedési tengelye a Corso Magenta, mely a belvárost köti össze az egykori városfalak helyén kiépült körúttal. Ennek fő látnivalója a Santa Maria delle Grazie-templomLeonardo híres freskójával. A környék látnivalói:
  Santa Maria delle Grazie-templom
  A Castello Sforzesco és környéke:
  Castello Sforzesco a város egyik legjelentősebb építészeti alkotása, egykoron a milánói hercegek rezidenciája volt. A belváros nyugati részében áll, mögötte húzódik a város egyik legnagyobb parkja, a Parco Sempione. A Piazza del Duomóval a Via Dante köti össze. Fő látnivalók a környéken:
  Castello Sforzesco
  A Piazza Cavour és környéke:
  Piazza Cavourt Milánó egyik legelegánsabb utcája, a Via Manzoni köti össze a Piazza del Duomóval, amely egyben a belváros közlekedésének egyik ütőere, ugyanakkor a bevásárlónegyed egyik központja. A híres divatboltok a Via Manzonira merőleges Via Montenapoleone mentén sorakoznak. A környék fő látnivalói:
  A Porta Nuova éjszakai kivilágításban

  A Giardini Pubblici és környéke:

  A Piazza Cavourtól északnyugatra található Milánó második legnépszerűbb és legnagyobb zöldövezete, a Giardini Pubblici (Közkertek) nevű park. A parkot északról az egykori városfal nevét ma is viselő Bastioni di Porta Venezia, nyugatra a Piazza Cavourról kiinduló Via Manin, keleten a Via Venezia, délről pedig a Via Palestro határolja. A környék fő látnivalói:
  Giardini Pubblici

  A Sant’Eustorgio-bazilika és környéke:

  A Piazza del Duomót az egykori várfalak mentén kialakított körutakkal déli irányban a Corso Italia köti össze, ami átszeli a Piazza Missorit, majd a Piazza Porta Lodovicába torkollik. A Corso Italiával párhuzamosan fut nyugatra a Corso di Porto Ticinense. E két sugárút mentén számos érdekes látnivaló található:
  Sant’Eustorgio-bazilika

  A városközponton kívüli látnivalók:


                                                                                                                                                 Chiaravalle-apátság  Chat

  Naptár
  «  Október 2019  »
  HKSzeCsPSzoV
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031

  Copyright MyCorp © 2019